Gospodaria anexă

Stăreţia este realizată din două corpuri de casă, lipite īntre ele unul prevăzut doar cu parter şi celălalt avānd un demisol şi parter īnalt la care accesul este asigurat de o scară exterioară şi un pridvor lucrat īn stālpi din lemn īn stil romānesc, īnchis cu geamlāc şi ornat cu flori. Dintr-un coridor īndreptat spre sud se intră īn camerele oficiale, de o parte şi de alta; aici se găsesc icoane de valoare din patrimoniul Mănăstirii. Īn capătul coridorului se află sufrageria. Parterul īnalt comunică cu demisolul printr-o scară interioară.

Chiliile sunt grupate īn jurul Bisericii şi pe o stradă paralelă cu axul ei, fiind īn număr de 67 şi adăpostesc 165 de maici. Trei dintre chilii sunt rezervate preoţilor slujitori, una dintre acestea fiind liberă de la decesul părintelui care o locuia. Toate chiliile se disting prin aspectul graţios şi curat, cu arhitectură variată, multe dintre ele īmbinānd ca elemente constructive lemnul cu zidăria.

Vechiul arhonderic datează din 1820 şi a fost construit de Trandafir Polcovnicul. Acesta se remarcă atāt prin faptul că a fost păstrat īn liniile arhitectonice iniţiale, cāt şi prin dispoziţia sa centrală faţă de biserică şi lac.

Gospodăriile anexe mai cuprind grajdurile aflate la intrarea īn Mănăstire pe partea dreaptă şi atelierele situate īn imediata lor vecinătate.